perjantai 23. elokuuta 2024

Kanaongelmia part 3

Kanoja ottaessani suunnitelma oli se, että syksyllä kanat menee nuorimman koirani kasvattajalle, ja kukko viiniin. Laittelin tässä viestiä hänelle, että vieläkö suunnitelma on voimassa, ja samalla videon Sulatonjalasta missä se juoksee kutsusta luokse. Menee hetki ja hän vastaa että tuo on kyllä kukko, ja pyysi laittamaan lisää kuvia niistä kaikista. No sehän sitten selvisi kerralla miksei ne ole ruvenneet munimaan; ne on kukkoja kaikki. Nauroin töissä yksin niin että vesi valui silmistä. 😂😂😂

Yleensähän se kai tapahtuu toisin päin, ihmiset ottaa kaneja tai jotain ja sitten kun Meiju ja Maiju saakin ei-toivottua jälkikasvua, selviää että kas vain toinen heistä olikin Matti. Linnuilla sukupuolen tunnistaminen ei oikeasti ole mitenkään helppoa, ja kaikki kanaryhmät on täynnä kysymyksiä että kumpi tämä mahtaa olla. Tuttu piirsi minun kuviin ne kohdat mistä kanan ja kukon erottaa; kukoilla on satulasulat, kanat on lyhytkaulaisempia ja pyöreämpiä muodoltaan, kanoilla ei ole niin komeita pyrstöjä ja kanojen kaulasulkien päät on pyöreämmät ja kukoilla, minunkin, terävämmät. Tässä iässä ne merkit on jo niin selkeät että erottaminen ei ole vaikeaa, jos tietää mitä katsoa.

No mutta sillä lailla. Ja minä olen melkein päivittäin penkonut pesiä ja ihmetellyt miksei ne jo muni. Laskenut yhä uudelleen että kyllä ne nyt on jo ainakin sen 20 viikkoa alkaa olla ja pitäisi ruveta. Ei tämä nyt mennyt mitenkään ihan putkeen, hain kolme kanaa ja yhden kukon ja sain yhden kanan joka kuoli viikon päästä, ja kolme kukkoa. 😆 Onneksi ne nyt kuitenkin on tulleet toimeen, tosin kyllä ne kuulemma yleensä vielä nuorina, jos tilaa ja ruokaa on riittävästi ja nythän heillä ei edes ole ollut naisia mistä kilpailla. Ensi keväänä tilanne voisi kuitenkin olla jo eri. Tai jos se ainoa kana ei olisi kuollut.

Hieman nyt harmittaa vaan se, että Sulatonjalka on ollut niin hauska ja nyt minun on sitten laitettava sekin koiran ruuaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti