maanantai 29. heinäkuuta 2024

Uunin "kissalukko"

Kissat ja hella on yksi hasardi kombo, mitä en ollut tajunnut etukäteen edes ajatella. Ei nyt sillä, että olisin sen takia kissat jättänyt ottamatta, mutta tajusinpa silti vasta Nutsin tullessa, että normaali kissa hyppii ihan joka paikkaan. Ja laittaa mennessään vahingossa hellan päälle. Ei nyt ehkä kovin todennäköistä mutta mahdollista, ja vaikea kuvitella mitään hirveämpää kuin että tulisit kotiin ja koko torppa eläimineen olisi hiilloksena... mulla ei ole koskaan ollut koiraa joka hyppisi kotona yhtään mihinkään ei-sallituille tasoille, enkä siksi ole joutunut miettimään miten suojata hella eläimiltä. Jos on erillinen keittiö ja sen oven voisi sulkea, se olisi varmaan helpoin ratkaisu, mutta mun keittiö on tupaa eikä mitään mahista poistaa elukoilta pääsyä tänne.

Googlettelin aiheesta, ja ehdottomasti suosituin ratkaisu oli aina ottaa hellan sulake pois päältä kun kissa jää yksin kotiin. No minun sulakkeet on pihalla niin korkealla talon seinällä, etten yllä sinne ilman tikkaita, ja ne on sellaiset vanhat ruuvattavat, ei helpot napsautettavat. Käytän hellaa melko vähän ja jossain vaiheessa oli myös mietinnässä että entä jos sen vaan hävittäisi kokonaan ja ostaisi erikseen pienen keittolevyn. Talvella on sitten leivinuuni uuniruuille. Toinen kissaihmisten ratkaisu oli estää kissan pääsy keittiöön tai käyttää hellalla ns. lapsisuojaa. Ostinkin yhden suojan tori.fistä viidellä eurolla (pk:t oli enemmän), mutta se ei ihan edes sopinut minun uuniin vaikka piti ja vaikutti melko rimpulalta, se olisi tullut kaksipuoleisella teipillä kiinni hellan ylätasoon ja verkkoa paikoillaan pitävät osat olisi koko ajan siinä häiritsemässä ruuanlaittoa. Jännä, että kukaan ei ole vielä ottanut tästä bisnestä. Lapset kasvaa ja hellasuojaa ei montaa vuotta niiden takia ehkä tartte, mutta eläinihmisiltä ongelma ei koskaan poistu.

No koska minun isä on sähköalan ihminen, niin... muutamaa suunnitelmaa, valokuvaa, tilanteen katsomista ja osien hankkimista myöhemmin ei muuta kuin tuumasta toimeen. Työpäivän mitta siinä kyllä meni, mutta nyt on roskiskaapissa hellalle oma virtakytkin. Jos virta ei ole siinä päällä, hellalla ei tapahdu mitään, vaikka kissa kuinka potkisi nappuloita. Kytkimestä ei mene mikään muu laite pimeäksi kuin pelkkä hella. Miten huikeaa!! 😍 Kun tosiaan käytän sitä hellaa niin vähän, niin meininki on pitää virrat pois aina, ja laittaa sitten vaan päälle siksi aikaa kun sitä tarvitsee. Sitten ei tarvitse kissojen yksin jäädessä erikseen muistaa tarkistella mitään hellaa. Kytkimessä on valo joka palaa kun sähköt on päällä, joten kaapin ovea raottamalla asia on kyllä nopea varmistaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti