maanantai 5. elokuuta 2024

Kanat pihassa

Kanat ovat kuulemma kotiutuneet kun ne on olleet noin viikon, ja silloin niiden pitäisi illalla palata omalle orrelle nukkumaan. Mun kanoista vain kukko ja välillä toinen ruskea nukkuu orrella, enkä tiedä, onko makuupaikka maassa yhtä arvokas ja palataanko sinnekin. Lisäksi kun ne oli melko arkoja niin en vaan uskaltanut päästää niitä pihalle. Piha kyllä on aidattu enkä pelkää että ne karkaa metsään, mutta jos ne ei mene yöksi turvaan häkkiinsä niin joku kettuhan hakee ne yöllä pihasta, ei se aita niin pitävä ole. Ja muutenkin lähtökohtaisesti tuntuu tosi hurjalta päästää pihalle vapaaksi mikään eläin mihin ei ole mitään kontrollia jos se jostain syystä tartteisi saada kiinni. 

Kanat pikkuhiljaa kesyyntyi ja molemmat syö kädestä.

Lopulta kanojen asuttua meillä kuukauden päätin että nyt tai ei koskaan. Sain vinkin päästää ne vasta illemmalla lähempänä niiden nukkumaanmenoaikaa, jotta niillä ei ole koko päivää aikaa "villiintyä pihalla". Jos ne ei mene itse takaisin tarhaan enkä saa niitä ajettua sinne, sitten ne menee hävikkiin ja kettu on tyytyväinen. Parilla ekalla kerralla ei tapahtunut yhtään mitään, vaikka ovi oli puoli tuntia auki. Kävi ne siinä ovella katselemassa mutta kukaan ei tullut pihalle, mikä oli minusta jännää. Taisi olla kolmas mahdollisuus kun rohkein, Sulatonjalka, päätti että nyt koitti vapaus. Sulkajalka tuli pian perään, mutta kukko vasta seuraavana päivänä. Pikkuhiljaa ne on laajentaneet reviiriään ja tänään kukko ensimmäistä kertaa kiekui ei-tarhassa. Julistikohan se nyt pihan omakseen?

Koirat oli ekat kerrat varmuuden vuoksi hihnoissa, mutta otin ne sitten pois. Varsinkin russelia kiinnostaa jos kanat ottaa juoksuaskelia ja se kyllä menisi perään. Se ei kuitenkaan ole sen oloinen että tarvitsisi pelätä sen olevan kenenkään kaulassa kiinni - pikemminkin se vetää korvat linkkuun ja häntä vippaa niin kauheasti kun pieni koira yrittää iskeä kananeitejä.



(koira syö puruluuta)




koira parka joutui siirtymään luunsa kanssa kun hullut hattivatit hyökkää





















On ne kyllä hauskoja eläimiä ja ihan jo surettaa että syksyllä niistä on luovuttava, juuri kun ne on alkaneet kesyyntyäkin. Kanat lähtee tutulle, ei talvihoitoon vaan ihan pysyvästi, ja kukko joutuu viiniin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti