sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Kissalle orsia, osa2

Orsiprojekti jatkui pääsiäisenä.





Päällysteinä on yksi tätä varten ostettu musta kynnysmatto, ja nuo harmaat/ruskeat on kauan sitten roskalavalta saatuja mattoja, itse asiassa Lakin pentuaikoina, ja oli aikomus silloin hävittää ne kun  Lakki lakkaa repimästä mattoja, mutta ne nyt jäi pyörimään nurkkiin. Koska ne on ihan kauhean väriset, oli hyvä uhrata ne tähän - kissan hyllyt on niin korkealla että ei ne päälliset minun silmään sieltä näy.

Ensimmäinen silta oli tarkoitus saada leivinuunin päältä kirjahyllyyn. Kirjahyllyn puolella lankku on saranoilla kiinni seinässä, ja uunin päällä on toistaiseksi vain pihalta löytyneitä betonilevyjä joiden päällä lankku lepää.




Kirjahyllyn puoleisesta seinästä aloitettiin, olkkarin toiselle seinälle on tarkoitus varmaan laittaa vain suoraa katon rajaan, ettei kaikki seinät oli täynnä kissan juttuja. Hirveän vaikea oli tosiaan tyhjästä alkaa vaan laittaa niitä. Kirjahyllyn päällä on nyt vain pyyhe, pitää hommata kaksipuoleista teippiä ja liimata sillä tuota samaa mattoa sinne.




Osoittautui, että vasemman puoleisin tolppa tuli liian lähelle seinää, ja kissan on hankalaa kulkea sieltä. Virittelin nyt alkuun siihen yhden laudan apulankuksi, mutta pitää miettiä joku muu ratkaisu. Tuo sohvakaan ei taida olla jäämässä tuohon, niin olisi kiva sitten kerralla saada kaikki kuntoon, ettei joutuisi uudestaan muuttamaan jotakin kun huonekalut vaihtuu tms.




Nuo tolpat on tosiaan Zooplussalta ja ne maksoi alle kympin, ja vaikuttaa hyviltä. Talvi ei kauhean ketterästi mahdu kääntymään sellaisella, mutta ehkä taito kasvaa ajan kanssa. Niitä aion tilata lisää.

Koska minun pihasta löytyi betonisäkkejä, päätin kokeilla tehdä tuon tee-se-itse-kiipeilyputken jalkaan painon jotta se pysyisi sen varassa pystyssä. Jos pysyy, se tulisi leivinuunin viereen ja sitä pitkin pääsisi uunin päälle. Nyt uunin päältä ei ole kulkua alas. Viisi vuorokautta se nyt tuossa sitten kuivuu ja sen jälkeen ihmetellään miten muoviämpärin saa pois ja millainen ränkkänä siitä tuli. Putki on Bilteman joku valuputki ja maksoi pari euroa, ja matto on tuota samaa roskiin menevää mattoa, joten ei nyt ollut monen euron uhraus jos koko hökötys päätyy epäonnistuneena kaatopaikalle.




Eihän tuo kissaseinä nyt mikään varsinainen kaunistus ole. Toisaalta ostin vanhan talon jossa on kaikki vähän rempallaan, ja jos olisin joku sisustusfriikki, olisin varmaan jo saanut hepulin täällä muutenkin. Ei mua haittaa. Niistä on kuitenkin oletettavasti paljoa iloa kissalle, ja koska mun talo on oikeasti pieni, hyvä vaan että kissa saa lisää tilaa käyttöönsä näin. Sitä kun ei voi pihalle päästää juoksemaan niinkuin koirat tekee, ja ne vain nukkuu sisällä. Ulkotarhaprojektia odotellessa 😃

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti