lauantai 21. syyskuuta 2024

Vihreä pöytä

Muuttaessani taloon otin käyttöön edellisen omistajan (sovitusti) jättämän puunvärisen ison ja kolhon ruokapöydän, ajatuksena että ostan sitten jossain vaiheessa ihan uuden. Tykkään massiivisista lankkupöydistä joko ihan tummina tai sitten hyvin vaaleina, puunväri on minusta kauhea kaikissa huonekaluissa ja esineissä. Jossain vaiheessa aloin myös lämmetä ajatuksella pyöreästä pöydästä. Sellaista minulla ei ole koskaan ollut. Koska tupa on melkoisen pieni, etsin pöytää 80-90cm halkaisijalla. Silloin tällöin aina googlettelin mutta mitään ei tullut vastaan.

Myös mattoja olen laiskasti etsiskellyt. Minulla on ollut itse valitsemani matto asuessani vielä kotona, ja sen jälkeen aivan kaikki on tulleet perintönä ties kenen jäämistöstä, parisuhteiden myötä jne. En ole mitenkään kauhean tarkka sisustaja ja eläintaloudessa maton tärkein kriteeri on helppohoitoisuus. Vanhat matot on olleet ihan hyviä, kun x:nnen oksun jälkeen ne voi sitten vaan heittää mäkeen. Mitään kalliita mattoja ei ole aikeita ostaa, mutta olisihan se joskus kiva jos vaikka pääsisi itse valitsemaan värin!

Kesälomalla mökkipaikkakunnalla äiti puhui, että siellä on uusi kirppismyymälä, tai sellainen joka ostaa kuolinpesiä ja myy sitten roinaa eteenpäin. Tai ollakseni aivan tarkka kyllä se siellä kai oli jo vuosia ollut, minä en vaan koskaan ollut käynyt siellä. Äiti oli nähnyt siellä monenlaisia mattoja, ja joku kerta sitten kauppareissun yhteydessä päätettiin isän kanssa käydä. Matot sikseen, koska heti ovella silmiini osui myrkynvihreä pöytä. Siis vihreä pöytä. Ihan sellaista en kyllä ollut tainnut osata edes ajatella, mutta se vaan näytti siltä että se niiiin sopisi minun tupaani. Jokin tuolien muodossa puhutteli kanssa heti. Pöytä vaan näytti melkoisen suurelta, ja etsittyäni myyjän hän mittasi halkaisijaksi 110cm ja koko setti myydään vain settinä ja hintaa on 160e. Liian iso, ehkä vähän kallis ainakin kun ei ole tarvetta neljälle tuolille, mutta otin kuvan ja sanoin miettiväni asiaa.

No äiti tiesi kertoa, että tuolit näytti tutuilta siksi, että mummolassa oli sellaiset kun olin pieni. Oltiin kyllä erimielisiä siitä oliko ne vihreitä vai tummanruskeita. Siitä oltiin samaa mieltä, että pöytä on kyllä tosi iso. Poistuin itse kotiin mutta hulluhan se on joka ei jotain tarjoa, joten porukat lupasi seuraavalla viikolla käydä tarjoamassa puolestani 100e. Ei myynyt sillä, joten antaa olla.

Muutaman viikon päästä ne kävi siellä jossain muissa asioissa, ja pöytä oli edelleen jäljellä. Äitin sitä ihmetellessä joku toinen asiakas oli myös kiinnostunut siitä ja tullut siihen tutkimaan sitä. Huomasin miettiväni sitä harva se päivä ja yritin jopa googlettaa vihreitä pöytiä jos löytäisin samanlaisen mutta pienemmän.

Leikkasin pahvista 110cm halkaisijaltaan olevan ympyrän ja mallasin sillä kotona. Kyllähän se mahtuisi, mutta vähän ehkä tulee ahdasta. En tarvitse niin paljoa pöytätilaa mihinkään. Toisaalta en tarvitse vapaata lattiatilaakaan, joten haittaisiko se?

Myymälä oli loppukesästä pari viikkoa kiinni yrittäjän loman takia, ja muistan kun laitoin porukoille viestin, että kun se taas aukeaa niin ostakaa se hemmetin pöytä jos se on vielä siellä. Tosin vain sillä ehdolla että se mahtuu autoon, en halua enää yhtään lisää kuluja pakun vuokraamisesta. He tekivät työtä käskettyä, pöytä oli paikoillaan ja kaupat tehtiin. He olivat joutuneet odottamaan että myyjä löytää oikeanlaisen työkalun pöydän jalkojen irroittamiseen, joten hän oli siitä hyvästä antanut kympin alennusta, ja lopullinen hinta oli siten 150e. Ekalla kyydillä tuli pöytä ja kaksi tuolia ja toiset kaksi sitten myöhemmin perästä. Jälkimmäisiä hakiessaan myyjä oli sanonut, että hyvin pian heidän kauppojen jälkeen se toinen kiinnostunut oli soittanut ostavansa sen, mutta hän myöhästyi. En tiedä mahtaako olla totta vai pistelikö kauppias omiaan, mutta joka tapauksessa case closed ja ei ole kaduttanut! Se on niin minun tuvan näköiseni ja hyvin löysi paikkansa eikä ole häiritsevän suuri.

Tutkittiin tuoleja vielä täällä meillä, ei olisi puuttunut kuin että pohjasta olisi löytynyt mummon nimikirjaimet, mutta ei sentään. Uskon silti, että kohtalo halusi saattaa meidät yhteen 💚





Yksi erilainen samettinen tuoli on Hobby Hallista. Tilasin niitä joskus keväällä kaksi kappaletta, kun kuvittelin ostavani tumman pöydän ja sellaisen kanssa ne kävisi hyvin. Ne oli silloin niin hurjassa alessa että oli pakko toimia vaikka pöytää ei vielä ollut. Valitettavasti sain kaksi erilaista tuolia, toinen oli sileä ja toisessa oli "tikkitakkiraidat". Laitoin palautetta että miten tällainen on mahdollista ja että haluan kaksi sellaista tuolia mitä tilasinkin. He ei suostuneet suoraan vaihtamaan tuotetta, vaan väärä piti palauttaa ja odottaa että saa rahat tilille, ja sitten voisi tilata uuden. Mistä sen tietää millaisen sitten saa, jos nytkin tuli kaksi erilaista vaikka yhdeltä sivulta ne tilasin... jotenkin jäi sitten se uuden tilaaminen, joten nyt mulla on neljä puista tuolia ja yksi samettinen. Puisiin tuoleihin on tarkoitus tilata jonkinlaisia pehmusteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti