lauantai 4. toukokuuta 2024

Kanalan perustaminen, osa 1: entisen purku

Myyjä oli vienyt talvikanalan mukanaan, ja valitettavasti irroitti sen myös sen verta törpösti, että ulkotarha sortui samalla. Jäljelle jäi siis tämän näköinen rötiskö.




Totesimme rakennusmestarina toimivan isäni kanssa, että helpointa on purkaa koko hökötys ja tehdä uusi. Kanalan mitat oli noin 225cm x 350cm, ja halusin hieman isomman. Ei minulla ole aikeissa ottaa kuin se 3-4 kanaa ja heille mahdollisesti kukko, mutta ala tuntuu niin pieneltä, kun ne kuitenkin viettävät siellä suurimman osan elämästään. Minun koko piha on aidattu ja ne voivat kyllä valvotusti olla vapaana. En vaan ole vielä ratkaissut miten estän niitä menemästä syömään mun mansikoita ja tuhoamaan kaikkia istutuksia. Joka tapauksessa alustava visio oli 4m x 4m ulkotarhasta.

Sitten ei muuta kuin purkamaan. Verkko oli tarkoitus käyttää uudelleen, joten yritin irroittaa sen niin, että se säilyisi mahdollisimman isoina paloina. Eniten säälitti tuo humala. Olisin halunnut säästää sen, mutta se oli niin valtava, että aivan mahdotonta poistaa sitä verkosta ja kääntää sivuun.






Humala kuulemma kasvaa jopa neljä metriä kaudessa jos olot ovat sopivat (ja tässä ilmeisesti on, kun se on noin valtavaksi tullut). Toivottavasti se ei pahastu sörkkimisestä.

Lajittelin laudat käyttökelvottomiin ja uudelleen käytettäviin. Osa olikin jo hyvin lahoja, joten oli varmaan hyvä idea uusia kaikki rakenteet nyt.





Purkamisessa meni pari kolme tuntia ja sain sen tehtyä melkein kokonaan itse, vain pieni pätkä jäi odottamaan apukäsiä. Jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti